Suklaasta tehtiin estotonta vaatemuotia – maistuisiko sinulle?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Muotimaailmassa osataan tunnetusti herättää yleisön kiinnostus erilaisilla tempauksilla. Äskettäin brittiläinen muotisuunnittelija herätti kiinnostusta käyttämällä alastomia malleja hattumallistonsa esittelyssä. Nyt Salon du Chocolat -muotinäytöksessä on esitelty herkullista muotia, joka on tehty oikeasta suklaasta.

Itävallassa Zurichissa pidetyssä muotinäytöksessä nähtiin muun muassa maistuvia korsetteja ja suklaahattuja. Suunnittelijat olivat ottaneet mallien asuihin inspiraatiota Black Swan -hittielokuvasta. Näytöksessä nähtiin mitä mielikuvituksellisempia täysin suklaasta tehtyjä asuja, joista monet mukailivat jollain tavalla perinteistä balettiasua. Katso kuvat tästä.

Suklaa-asujen pitäminen näytöksissä on haastavampaa kuin miltä se näyttää, sillä maistuva herkku sulaa helposti ihmisen ruumiinlämmössä. Suklaan valmistajien mukaan heidän täytyi muuntaa perinteisen suklaamassan rakennetta luodakseen kestävämmän seoksen. Näytöksessä suklaaspesialistit esimerkiksi tekivät hennatatuointeja muistuttavia suklaapursotuksia mallien vartaloille.

Salon du Chocolat -näytös pidettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1994 Pariisissa, jonka jälkeen show on viety yli 20 kaupunkiin maailmassa. Näytöksiä on nähty muun muassa New Yorkissa, Tokiossa ja Moskovassa. Näytöksiä pidettiin vuosina 2009 ja 2010 myös Kiinassa, josta halutaan uusi suklaan kulutusmaa.

Uusimmat