Iron Sky -projektille naureskeltiin: ”Mitä ne luulee tekevänsä?”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Iron Sky -elokuva on saanut sekä Berliinin elokuvafestivaaleilla että Suomen taannoisessa ensi-illassa historiallisen hyvät arvostelut. Lue arvostelu tästä. Monet ovatkin yllättyneet positiivisesti elokuvan nähtyään, sillä erityisesti projektin alkuvaiheessa sille lähinnä naureskeltiin.

Stara tapasi elokuvan ohjaaja Timo Vuorensolan leffan ensi-iltajuhlissa. Hän vahvisti, että elokuvan alkutaival oli kivinen, koska suomalaisten jättiprojektia vähäteltiin.

– Ensinnäkin alkuvaiheessa se oli ihan selvää. Me oltiin Star Wrek jo tehty ja jengi katsoi meitä silleen, että ”No joo, niillä on nyt joku tämmöinen… Noi Star Trek -jätkät, mitä ne nyt oikein luulee tekevänsä?”. Me jotenkin koko ajan väännettiin ja väännettiin ja me oltiin väkisin siellä tekemässä eikä annettu periksi, Timo Vuorensola kertoi.

Projektiryhmä ei kuitenkaan lannistunut, vaan jatkoi määrätietoisesti tekemistään.

– Sit alkoi asenteet muuttumaan, että vitsi, nää pojat oikeesti haluaa tehdä tän jutun. Tavallaan nyt on mahtava tuki ja sellainen fiilis. Se on just lähtenyt siitä ympäristöstä, että aluksi ihmisillä ei ollut todellakaan sitä uskoa.

Nyt elokuva on valmis ja se saa Suomessa ensi-iltansa 4. huhtikuuta.