Ällistyttävä ruoka: Pikkupoikien virtsassa keitetyt kananmunat

Ohhoh! · Stara.fi

Kiinalaiset osaavat yllättää monien tavoin muuta maailmaa, ja tällä kertaa sikäläinen hittituote on hämmentänyt kovasti länsimaisia. Kyseessä on nimittäin alakoulujen kanssa valmistetusta ällistyttävästä tuotteesta.

Tuhansien vuosien ajan kiinalaiseen ruokakulttuuriin on kuulunut pikkupoikien virtsassa keitetyt ”neitsytmunat”. Koulujen poikien vessoista kerätään talteen alle kymmenvuotiaiden pikkupoikien virtsaa, jossa sen jälkeen keitetään kananmunia, IB Times uutisoi.

Dongyangin rantakaupungissa valmistettavaa tuotetta kutsutaan ”neitsytpojan muniksi”. Virtsaa myös myydään halukkaille, jotta munia voitaisiin keittää oikeaoppisesti myös esimerkiksi kotona ja ravintoloissa. Väitteiden mukaan näin valmistetuilla munilla on merkittäviä terveysvaikutuksia, sillä niiden väitetään parantavan verenkiertoa ja kestävyyttä sekä ehkäisevän sydänkohtauksia.