Yllätyskäänne Miss Universum -skandaalissa: Mieheksi syntynyt mukaan kisaan!

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Kerroimme viime viikolla kuinka Miss Kanada diskattiin Miss Universum -kilpailuista sen jälkeen, kun järjestäjille selvisi, että näyttävä kaunotar oli syntynyt alunperin mieheksi. Neitokainen ei ollut kertonut taustastaan kummallekaan missiorganisaatiolle.

23-vuotias Miss Kanada Jenna Talackova diskattiin alunperin kisasta, koska sääntöjen mukaan siihen saavat osallistua vain naiseksi syntyneet. Tapaus sai runsaasti huomiota ympäri maailmaa. Asiasta syntyneen kohun seurauksena Miss Universum -organisaatio onkin nyt harkinnut uudelleen Jennan tapausta, tullen aiemmasta poikkeavaan tulokseen.

E! Online -sivusto nimittäin kertoo, että kisojen järjestäjät ovat sallineet neitokaisen osallistumisen tämän vuoden Miss Universum -kisoihin. Mieheksi alunperin syntynyt Jenna saa osallistua kisoihin ainostaan sillä ehdolla, että hän täyttää kotimaansa Kanadan lakipykälät. Käytännössä neitokaisen on siis oltava Kanadan lakien mukaan nainen.

Miss Universum -kilpailun oikeudet omistaa liikemies Donald Trump. Kilpailu on saanut Jennan tapauksen tiimoilta noottia homojen ja lesbojen tasa-arvoa ajavalta GLAAD-järjestöltä, jonka mukaan missiorganisaation tulisi ottaa mallia esimerkiksi olympiakisoista, joiden järjestäjät eivät syrji transsukupuolisia.