Nämä merkit paljastavat oletko sinä tunnesyöppö

Lifestyle · Neea Jokinen

Herkkujen syömisen tiedetään aiheuttavan mielihyvää, sillä monelle ihmiselle esimerkiksi suklaa saattaa tuottaa voimakastakin intohimoa. Monet saattavat ahmia kasapäin ruokaa ja herkkuja tunteidensa vallassa, sillä joillekin syöminen voi tuoda tilapäistä helpotusta esimerkiksi suruun.

Nyt asiantuntijat esittelevät Shape-lehdessä merkkejä, joiden avulla voi tunnistaa syövänsä tunteidensa vallassa. Ravitsemusterapeutti Carol Cottrillin mukaan tunnesyöpöksi voidaan nimetä henkilö, joka syö ruokaa, vaikka hänellä ei ole nälkä. Kunto-ohjaaja Nicole Palacioksen mielestä tunnesyöpöt taas ovat niitä, jotka syövät ruokaa lievittääkseen esimerkiksi tylsää olotilaansa.

– Tunteet ja ruoka ovat sidoksissa toisiinsa. Joidenkin on todella vaikeaa kontrolloida tunnesyömistään. Kannattaa miettiä, mitkä tekijät johdattavat sipsipussien ja suklaakeksi-pakettien tyhjenemiseen, Carol Cottrill kertoo lehdelle.

Jotkut taas syövät ruokaa rauhoittaakseen mieltään stressin aikana. Asiantuntijoiden mielestä tunnesyöppöjen tulee tarkkailla ruokavaliotaan, sillä epäsäännöllisen syömisen tai ahmimisen myötä terveysriskit kasvavat. Tunteiden vallassa syöminen voi nimittäin aiheuttaa muun muuassa kakkostyypin diabetestä, sydänsairauksia tai korkeaa kolesterolia. Tunnesyöjien kannattaakin tarkkailla kylläisyyden tunnettaan herkkuhetkinä.