Simpsoneiden oikea kotikaupunki paljastui

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Yhdysvalloista löytyy useita Springfield-nimisiä kaupunkeja, ja vuonna 2007 ilmestyneen The Simpsons -elokuvan tiimoilla 14 kaupunkia kävi kiivasta taistoa elokuvan ensi-illan pitopaikasta. Silloin kisan voiton vei Vermontissa sijaitseva Springfield, mutta nyt asiaan on tullut muutos.

Vaikka kunnia Simpsonit-elokuvan ensi-illan järjestämisestä menikin Vermontin Springfieldiin, on sarjan luoja Matt Groening nyt paljastanut, että sarjan kaupungin esikuva sijaitseekin oikeasti Oregonissa. Smithsonian-lehden haastattelussa sarjan luoja myöntää vuosien varrella huiputtaneensa sarjan katsojia useaan otteeseen väittäessään kaupungin sijaitsevan milloin missäkin. Groening kertookin nauttivansa siitä, että ihmiset luulevat heidän Springfieldinsä olevan sarjassa nähtävä Springfield.

Groening myös paljastaa halunneensa sarjan sijoittuvan johonkin yleiseltä kuulostavaan kaupunkiin. Siinä mies onkin onnistunut, sillä Yhdysvalloissa on yhteensä 38 Springfield-nimeä kantavaa paikkakuntaa. Vuodesta 1989 saakka televisiossa pyörineen sarjan Sprinfieldin oikeaksi esikuvaksi on siis vuosien varrella ehtinyt tunnustautua kaupunki jos toinenkin.