Näin voimakkaasti alaston ihminen vaikuttaa aivoihin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kenellekään ei liene epäselvää, että alastoman ihmisen näkeminen vaikuttaa ihmiseen joskus hyvinkin voimakkaasti. Nyt Tieteen Kuvalehti kertoo suomalaisesta tutkimuksesta, joka vahvistaa asian. Sen mukaan sekä miesten että naisten aivot virittäytyvät 0,2 sekunnissa alastoman ihmisen nähdessään.

Tampereen yliopiston ja Aalto-yliopiston tekemässä tutkimuksessa koehenkilöille näytettiin valokuvia miehistä ja naisista normaaleissa arkivaatteissa, uimapuvuissa ja alastomina sekä kuvia esineistä ja autoista.

Tulosten perusteella ihmiset reagoivat alastomaan ihmiseen nopeammin kuin puettuun ihmiseen. Lisäksi miehet reagoivat voimakkaammin alastomaan naiseen kuin alastomaan mieheen. Naiset puolestaan reagoivat yhtä nopeasti molempien sukupuolten alastonkuviin.