Pohjois-Korean propagandaosasto mokasi – tässä tulos

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman eristynein maa Pohjois-Korea kestittää usein ulkomaisia toimittajia, mutta he eivät saa kuitenkaan liikkua maassa vapaasti. Vankileirien, köyhyyden ja nälkäkuolemien maasta halutaan nimittäin esitellä länsimaille vain tarkoin valitus kulissit. Aina suunnitelma ei kuitenkaan toimi.

Tällä viikolla ympäri maailmaa on uutisoitu kuinka eräs toimittajia kuljettanut linja-auto kääntyi Pyongyangissa vahingossa väärästä risteyksestä ja päätyi saman tien rutiköyhän maan karuun todellisuuteen.

Propagandaosasto yritti nopeasti korjata virheensä ja ajoi bussin takaisin kulisseihin, mutta uutistoimiston valokuvaaja oli jo ehtinyt tallentaa karun todellisuuden. Katso kuvat tästä. Kuvat ovat nyt levinneet lukuisille verkkosivustoille, ja niissä nähtävä todellisuus vastaa varsin hyvin aikaisempien silminnäkijöiden kertomuksia. Pääkaupungin ulkopuolella tilanne on tosin merkittävästi tätäkin heikompi.