Tutkijat väittävät: Liikunta ja urheilu tekevät ihmisestä älykkäämmän

Lifestyle · Anna Poikkimäki

Monesti ihmiset harrastavat liikuntaa pitääkseen yllä terveyttään tai laihduttaakseen pois ylimääräisiä kiloja. Nyt on löydetty todisteita sille, että liikunta saattaa myös yllättäen nostaa älykkyyttä. Saksalaisten tutkijoiden mukaan tiettyjen urheilulajien harrastaminen saattaa tehdä ihmisestä älykkäämmän.

Tutkijat väittävät, että pyöräilyä ja venyttelyä harrastavilla ihmisillä on usein parempi muisti ja ajattelukyky kuin niillä ihmisillä, jotka eivät harrasta kyseisiä urheilumuotoja. Glamour-lehden mukaan kyvyt parantuvat entisestään, jos henkilö harrastaa molempia lajeja.

Aivotutkijoiden mukaan ihmisen vanhentuessa aivojen muistiin liittyvät osat kutistuvat. Säännöllisen muistiharjoittelun ja kehon harjoittamisen kautta prosessiin voi vaikuttaa hieman. Tutkimuksen mukaan jo parin tunnin pyöräily ja venyttely tuo ihmiselle havaitun hyödyn.