Legendaarisen yhtyeen rumpali kuoli

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lähivuosina useat musiikkimaailmaan tähdet ovat nousseet otsikoihin poismenonsa myötä. Esimerkiki popdiiva Whitney Houstonin kuolema tämän vuoden helmikuussa järkytti ihmisiä ympäri maailmaa. Nyt eräs arvostettu muusikko on menehtynyt äkillisesti.

BBC kertoo, että The Band-yhtyeen rumpali ja laulaja Levon Helm menehtyi eilen kurkkusyöpään. Legendaarisen folkrock-yhtyeen rumpali kuoli 71-vuoden ikäisenä newyorkilaisessa sairaalassa. Ennen kuolemaansa mies oli taistellut pitkään syöpäsairautta vastaan.

Manageri Barbara O’Brienin tiedotteessa kerrotaan, että mies oli viimeisinä hetkinään läheistensä ja yhtyekavereidensa ympäröimänä. Bändikaveri Larry Campbellin mukaan Helmin kuolema oli levollinen. Miehellä diagnosoitiin kurkkusyöpä vuonna 1998. Tässä kuussa hänen perheensä ilmoitti yhtyeen verkkosivuilla miehen syövän olevan loppuvaiheessa.

The Bandin debyyttialbumi oli vuonna 1968 julkaistu Music From the Big Pink. Yhtye oli sitä ennen soittanut Bob Dylanin taustabändinä. The Bandin kuuluisimpia kappaleita ovat Rag Mama Rag ja The Night Thet Drove Old Dixie Down. Yhtye lopetti keikkailun vuonna 1976.

– Levon oli eräs erikoislaatuisimmista lahjakkaista ihmisistä, joita olen ikinä tuntenut. Hän oli kuin isoveli minulle. Olen niin kiitollinen, että sain nähdä hänet viimeistä kertaa. Kaipaamme ja rakastamme häntä ikuisesti, kertoi bändikaveri Robbie Robertson tiedotteessaan.