Perheenäiti joi 10 litraa kokista päivässä – kunnes kuoli

Ohhoh! · Neea Jokinen

Kofeiiniriippuvuus on nykyään erittäin yleistä. Televisiosarjoissa ja uutisotsikoissa nähdään aika ajoin ihmisiä, jotka ovat lähes sairaalloisen addiktinoituneita kokikseen. Uutisoimme äskettäin eräästä brittimiehestä, joka juo 42 litraa kevytkokista viikossa.

Nyt erään kokisriippuvaisen perheenäidin uskotaan menehtyneen epäterveellisen addiktionsa seurauksena. Kahdeksan lapsen äiti Natasha Marie Harris joi nimittäin päivittäin kymmenen litraa kokista. Hänen kumppaninsa Christopher Hodgkinsonin mukaan Natasha ”meni sekaisin”, jos hän ei saanut tarpeeksi sokerijuomaa päivässä.

– Natasha joi kokista ainakin 10 litraa päivässä kahdeksan vuoden ajan. Hän joi kolajuomaa aamusta iltaan, perheen läheiset kertoivat The Daily Mail -lehdelle.

Christopher Hodgkinson kertoi, että perheenäidin luonne muuttui vihaiseksi, arvaamattomaksi ja riitaisaksi, jos hän ei saanut kokista sisuksiinsa. Edesmenneen perheenäidin kumppani uskoo, että kokisriippuvuus johti hänen 30-vuotiaan rakkaansa kuolemaan vuonna 2010. Lääkäreiden mukaan nainen menehtyikin vuosia kestäneen kokisriippuvuuden aiheuttamaan aortta-aneurysmaan eli sydämen pullistumaan.