Erikoinen eläinlaji löytyi Filippiineiltä – väri yllätti

Ohhoh! Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Maapallolta löytyy uskomattoman paljon erilaisia otuksia, ja eläinkunnan edustajien lukumäärän arvellaankin olevan jotain 3 – 30 miljoonan väliltä. Nyt tähän sankkaan joukkoon on liittynyt uusi tuttavuus, kun Filippiineiltä on löydetty todella erikoisen värinen rapulaji.

National Geographic -lehti kertoo sivuillaan, kuinka Palawanin saarelta Filippiineiltä löydetty rapulaji on kirkkaan purppuran värinen. Uusi laji on yksi neljästä vastalöydetystä rapulajista. Tutkijoiden mukaan äyriäisen erikoinen väritys saattaa yksinkertaisesti vain auttaa sitä tunnistamaan samaan lajiin kuuluvat ravut. Katso kuvat tästä.Kuva: National Geographic

– Kyseinen purppuran sävyinen väritys on saattanut vain kehittyä sattumalta, eikä sillä välttämättä ole mitään erityistä toimintoa tai perustetta tavallisena visuaalisena tunnistuskeinona toimimisen lisäksi, selittää tutkija Hendrik Freitag.

Saksalaisessa Senckenbergin luonnontieteellisessä museossa työskentelevä Freitag kuvailee vastalöydettyjä rapuja vain 2,5 – 5,3 senttimetriä leveiksi. Samaan sukuun kuuluvia rapujalajeja on ennen tätä löydöstä ollut tutkijoiden tiedossa ainoastaan yksi.