Ihmeiden aika ei ole ohi: Poliitikolle lahjoitettiin uusi sydän!

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maiden poliittiset johtajat herättävät silloin tällöin valinnoillaan yleistä vastustusta, eivätkä vähiten Yhdysvaltojen kaltaisessa maassa. George W. Bushin hallinto sai taannoin valtavaa kritiikkiä, kun silloinen presidentti aloitti vuonna 2003 tukimiehistöineen Irakin sodan.

Sydämettömyydestä syytetyt poliitikotkin saavat välillä armollista kohtelua, kuten vasta uutisoitu tapaus kertoo. Tuntemattomana pysyttelevä perhe nimittäin auttoi Yhdysvaltojen entistä varapresidenttiä Dick Cheneytä, kun poliitikko oli tiukassa tilanteessa. Mies tarvitsi uuden sydämen, koska hänen terveytensä oli huonossa kunnossa. 71-vuotias poliitikko oli koko ikänsä kärsinyt sydänsairauksista.

Cheney oli sairauksista huolimatta rasittanut terveyttään vuosia jatkuvalla tupakoinnilla. Mies kertoi polttaneensa pahimmillaan 60 tupakkaa päivässä. Poliitikko on saanut sydänkohtauksen viisi kertaa, joista ensimmäisen hän sai 37-vuotiaana. Viimeisin sydänkohtaus miehelle tuli vuonna 2010.

Mies alkoi etsiä itselleen sopivaa sydänsiirrännäistä ja sai sellaisen lopulta tuntemattoman elimenluovuttajan kautta. Entinen varapresidentti tuntee nyt omien sanojensa mukaan itsensä terveemmäksi kuin vuosiin. Mies tuntee kiitollisuutta perhettä kohtaan, joka teki hänelle elintärkeän lahjoituksen.

– Tällainen lahja on uskomaton, kertoo Dick Cheney ABC News -sivustolle.