Lääkärit huolissaan – korkokenkien käytöstä vakavia ongelmia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Kauneusleikkauksista on viime vuosina tullut yhä enemmän tavallisen ihmisen operaatioita. Hollywood-tähtien operaatiot usein määräävät vallitsevan trendin, jonka fanit omaksuvat itselleen. Nyt lääkärit ovat huolissaan naisten korkokenkien käytöstä.

Lääkärit ja kirurgit epäilevät korkokenkien aiheuttavan tulevaisuudessa korjaavia varvasoperaatioita. Hollywoodissa yleistyneeseen trendiin kuuluu käyttää korkeita korkoja, jotka nostavat jalan epäluonnolliseen asentoon. Muotisuunnittelijat vannovat 17 senttimetrin mittaisten korkojen nimeen, ja kyseinen muoti on hyvin suosittu tähtien keskuudessa. Julkkisnaisista ainakin Victoria Beckham, Cheryl Cole ja Gwyneth Paltrow suosivat trendiä.

Kirurgien mukaan naisten vaurioituneita jalkoja joudutaan kuitenkin pian hoitamaan erillisillä operaatioilla. He ehdottavat operaatioita, joiden avulla nainen voi käyttää huiman mittaisia korkokenkiä pidempään. Operaatiossa naisen jalkojen sisään ruiskutetaan täyteainetta, joka pehmentää varpaita, kantapäitä ja päkiää.

Buumi on ollut kasvussa Britanniassa viimeisen vuoden ajan. Varvasoperaatioiden määrä on nopeasti kaksinkertaistunut. Operaatiolla vähennetään korkokenkien käytöstä aiheutuvaa kipua jalassa, uutisoi The Sun -sivusto.

Viime aikoina kirurgit ovat tehneet muitakin erikoisia väitteitä. Heidän mukaansa korkokenkien käytön ansiosta naisten vatsojen rasvaimut ovat lisääntyneet, koska kenkien käyttö kasvattaa heidän vatsaansa. Ammattilaisten mukaan tämä johtuu siitä, että kenkien luoma asento vääntää naisten lantiota epäluonnollisella tavalla eteenpäin.