Näin paljon sinäkin tuotat Facebookille voittoa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman ylivoimaisesti suurin yhteisöpalvelu Facebook julkisti tällä viikolla jälleen tulostietojaan. Liikevoitto laski hieman entisestään, mutta siitä huolimatta palvelu tuottaa valtavia summia. Techcrunch-julkaisu on nyt laskenut kuinka arvokas jokainen käyttäjä on keskimäärin rahassa mitattuna.

Tulos laskettiin ensimmäisen vuosineljänneksen 1,058 miljardin dollarin liikevoiton ja nyt ilmoitetun 901.000.000 käyttäjän perusteella. Tulostahdin pysyessä samana tuottavat kaikki käyttäjät yhtiölle voittoa keskimäärin 4,69 – 4,81 dollaria vuodessa.

Viime aikoina Facebook on ollut useita kertoja vastatuulessa epäselvän yksityisyyden suojansa ja epäselvien käyttöehtojen perusteella. Pörssiin haluava suuryhtiö tekee kuitenkin tällä hetkellä valtavia määriä sekä liikevaihtoa että -voittoa.