Nainen yritti elää pelkällä auringonvalolla – nääntyi kuoliaaksi

Ohhoh! Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Monet uskonnolliset seremoniat ja riitit pitävät sisällään esimerkiksi verenvuodatusta tavalla tai toisella. Uutisoimme aiemmin tässä kuussa eräästä hindumiehestä, joka oli työntänyt sapelin kaulastaan läpi Chadak-rituaalissa.

Nyt Sveitsissä on tullut ilmi tapaus, jossa eräs viisikymppinen nainen menehtyi hengellisellä retkellään traagisella tavalla. Tages-Anzeiger-lehden mukaan nainen oli matkustanut Wolfhaldenin kaupunkiin ja harjoittanut siellä rituaalia, jossa hän luopui ruoasta ja vedestä. Nainen nimittäin yritti elää pelkällä auringonvalolla.

Viranomaiset uskovat naisen löytäneen inspiraation retkeensä In the Beginning, There Was Light -dokumentaatiosta. Dokumenttielokuva kertoo intialaisesta gurusta, joka väittää eläneensä 70 vuoden ajan ilman ruokaa. Lehden mukaan nainen aloitti rituaalinsa vuonna 2010 ja hänet löydettiin kuolleena viime vuoden tammikuussa.

Lehti väittää, että samanlaisia tapauksia on tullut ilmi myös Saksassa ja Britanniassa. Vuonna 1999 eräs australialainen nainen nimittäin löydettiin kuolleena Skotlannista, kun tämä ei ollut syönyt mitään 21 päivään. Nainen oli kirjoittanut paastoamisen aikana päiväkirjaa, jossa hän kertoi puhdistavansa elimistöään rituaalin avulla. Nainen kertoi päiväkirjassaan lataavansa kehonsa täyteen auringonvaloa fyysisesti ja henkisesti.