Näitä kuvia yritetään nyt sensuroida netistä – huonolla menestyksellä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nuorten syömishäiriöt ovat vakava ongelma, eikä verkosta löytyvät kuvat sairaalloisen laihoista naisista lainkaan auta ongelman parantamisessa. Eri verkkosivustoille onkin muodostunut ryhmiä, joissa näitä kuvia julkaistaan jäsenten katsottavaksi.

Noin kuukausi sitten kuvapalvelu Pinterest ryhtyi toimenpiteisiin tällaistan thinspo-kuvien karsimiseksi, mutta huonolla menestyksellä. Normaalin naisen ja sairaalloisen laihan naisen välille on vaikeaa ja jopa mahdotonta vetää rajaa, joten kuvia löytyy palvelusta huimia määriä yhä edelleen. Samanlaisten kuvien julkaisemisen on kieltänyt myös Instagram, mutta yhtä huonolla menestyksellä. Palvelu on kieltänyt säännöissään thinspo-kuvien julkaisemisen lisäksi myös bulimiaa ja anoreksiaa edistävät kuvat. Näillä termeillä ei enää voi hakea kuvia palvelusta.

Kuva: Gramfeed