92-vuotias tehtaillut 300 000 piraattielokuvaa – tekijänoikeusjärjestö ei tee mitään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa uutisoitiin äskettäin, että teinitähti Robinin levyn verkosta laittomasti ladanneita voi odottaa karu yllätys, kun heidän henkilöllisyyksiään ryhdyttiin selvittämään oikeusteitse. Viime vuosina sekä Suomessa että Yhdysvalloissa lukuisia yksityishenkilöitä on tuomittu piratismista.

Tekijänoikeuslait eivät kuitenkaan ole kaikille samat – ainakaan Yhdysvalloissa. Siellä kohistaan nimittäin parhaillaan 92-vuotiaasta sotaveteraanista Hyman Strachmanista, joka on varsinainen piratismin kuningas. Hän on nimittäin tehtaillut vuodesta 2004 lähtien laittomasti arviolta 300.000 laitonta piraattikopiota elokuvista, New York Times uutisoi.

Asia on amerikkalaisen MPAA-tekijänoikeusjärjestön tiedossa, mutta se ei ole ryhtynyt minkäänlaisiin toimenpiteisiin. Tämä siksi, että sotaveteraani kopioi elokuvat lähettääkseen ne amerikkalaisille sotilaille Irakiin ja Afganistaniin nostamaan miesten moraalia. Järjestön toiminta on aiheuttanut kovasti ihmetystä.

– On hienoa, että tuottamamme viihde tuo iloa sotilaille, elokuvatuottajien järjestö MPAA kommentoi lehdelle.