Ilmakitaran SM ratkesi vasta uusintakierroksella

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oulussa rokattiin lauantaina ilmakitaransoiton SM-finaali, jossa karsintakiertueen kovimmat ilmakitarasankarit ottivat mittaa toisistaan. Villin revittelyn päätteeksi Suomen parhaaksi ilmakitaristiksi julistettiin jyväskyläläinen Lauri ”Puccini Vibre” Kallio.

Voittaja edustaa Suomea elokuun MM-kisoissa yli 20 muun maan ilmakitaratähden rinnalla. Oulun 45 Specialiin kokoontuivat lauantai-iltana parhaat ilmakitaristit eri puolilta Suomea. Sykähdyttävien, rajujen ja hauskojen hetkien jälkeen tuomaristo valitsi Suomen mestariksi 22-vuotiaan jyväskyläläisopiskelijan Lauri ”Puccini Vibré” Kallion.

– Aivan mahtavat tunnelmat! Tulin tänne lähinnä nautiskelemaan, mutta tuli näköjään pikku bonuksena mestaruus kotiin, Kallio nauroi.

– Puccini Vibren epileptinen hulluus, raivo ja rohkeus toivat show’hun aivan uskomattoman fiiliksen! Oli kovatasoisen kisan merkki, kun kahden kilpailijan välillä jouduttiin ottamaan uusintakierros mestaruudesta, totesi päätuomari Justin ”Nordic Thunder” Howard, jolla itsellä on vyöllä viime vuoden USA:n mestaruus ja MM-hopea.

Ilmakitaransoiton SM- ja MM-kisaorganisaatio järjesti nyt ensimmäistä kertaa kisojen 17-vuotisessa historiassa virallisen, kuuden paikkakunnan SM-karsintakiertueen. SM-finaalin jälkeen katseet kääntyvät elokuussa Oulussa pidettäviin MM-kisoihin, joihin saapuu yli 20 muun maan kovinta ilmakitarasankaria.

– Sinne lähdetään omilla vahvuuksilla. Tarkoitus on päästä lavalla sellaiseen transsiin, että se tarttuu myös yleisöön, Kallio suunnitteli.

Ilmakitaransoiton MM-kisojen perimmäisenä tarkoituksena on edistää maailmanrauhaa. Kisojen ideologian mukaan sodat loppuvat, ilmastonmuutos pysähtyy ja kaikki pahat asiat katoavat, jos kaikki maailman ihmiset soittavat ilmakitaraa.