Huippuälykäs tohtori hyppäsi oravanpyörästä – tässä uusi unelmaduuni

Viihdeuutiset · Stara.fi

Downshifting oli vielä viime vuonna varsinainen trendisana, kun elämästä nauttimisesta tuli trendikästä vauhdikkaan oravanpyörän sijaan. Viime aikoina termiä ei ole kuitenkaan enää juuri kuultu. Britanniasta löytyy kuitenkin eräs huippuälykäs mies, joka hyppäsi oravanpyörästä.

70-vuotias nero Bruce Berry puhuu täydellisesti kuutta kieltä ja hänellä on yksitoista arvostettua yliopistotason tutkintoa. Filosofian tohtori lukeutuu Britannian älykkäimpään prosenttiin, mutta työtaakka ei häntä enää paina.

Berry on nimittäin toiminut jo jonkin aikaa ala-asteella liikenteenohjaajana. Mies polkee joka arkiaamu kuuden kilometrin matkan koululle, pukee ylleen keltaisen huomioliivin ja ryhtyy ohjaamaan liikennettä koulun edustalla.

– Rakastin tutkintojen hankkimista, mutta halusin tehdä jotain yhteiskunnalle. On hienoa nähdä kuinka lapset pääsevät kouluun ja sieltä pois turvallisesti, Bruce Berry kertoi The Sun -lehdelle.