Jääkiekon MM-kisoista tuli farssi: ”Kansallinen häpeä”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huomenna perjantaina käynnistyvät Helsingissä jääkiekon MM-kilpailut, jotka jaetaan tänä vuonna Tukholman kanssa. Kisojen alla suomalaiset järjestäjät ovat joutuneet todelliseen myllytykseen, kun heitä syytetään pohjattomasta ahneudesta ja kiekkofanien unohtamisesta.

MM-kisojen lippujen hinnat julkaistiin jo aiemmin, ja tuolloin kiekkofanit pettyivät tähtitieteellisen korkeisiin hintoihin. Heitä kisojen ympärille rakennetut oheistapahtumat eivät kiinnosta, sillä tavoitteena on nähdä jääkiekkoa. Se ei kuitenkaan ollut mahdollista ilmoitetuilla hinnoilla. Edullisin lippu Suomen peliin maksoi peräti 155 euroa. Monissa arvioissa uskotaan, että hinnat nostettiin pilviin, koska suomalaiset haluttiin ohjata katsomaan ottelut jäähallin sijaan television maksukanavilta.

Nyt, päivää ennen kisojen alkamista, ottelulippuja joudutaan jakamaan paniikinomaisesti jopa ilmaiseksi ympäri Suomea. Ilmaislippuja on ollut jaossa ainakin Masku-myymälöissä, mutta ilmeisesti myös kouluissa. Verkossa on levinnyt esimerkiksi valokuva, jossa huoltamolla myydään kisojen USA – Ranska -avausotteluun lippuja viidellä eurolla.

Parhaillaan myös joihinkin Suomen otteluihin lippuja myydään yksi kahden hinnalla -tarjouksilla. Iltalehti tiedusteli äskettäin kisojen pääsihteeri Mika Sulinilta oliko kaksi yhden hinnalla -tarjous hätäreaktio, mutta ei saanut suoraan kysymykseen suoraa vastausta.

– Kiekkokiertueella on ollut 17 kaupunkia. Isoja digitaalirekkoja. Bändejä, pokaaleja, (imitaattori) Jukka Laaksonen juontamassa. Massiivinen operaatio ja osa promootiota, pääsihteeri Mika Sulin sanaili Iltalehdelle.

Urheilulehden uutispäällikkö Esko Seppänen käsittelee asiaa otsikolla ”MM-lippufarssi sai huipennuksensa – ”Lätkän pukuherrat ovat nolanneet itsensä lopullisesti”. Kirjoitus on levinnyt parin päivän aikana nopeasti sosiaalisessa mediassa.

– Nyt koko MM-kisarupeama muistetaan ainoastaan ahneudesta, Leijona-fanien halveeraamisesta, yhteistyökumppaneiden selänpesuparatiisista ja ennen kaikkea siitä, kuinka jääkiekon pukuherrat nolasivat itsensä lopullisesti – kävi itse kiekonläpsyttelyn kanssa sitten mitä tahansa, Seppänen toteaa.