Ilmapalloista tuli pommeja väkijoukossa – 140 loukkaantui

Ohhoh! · Stara.fi

Suomessa myytiin kymmeniätuhansia ilmapalloja viikko sitten vappupäivänä. Pallot oli täytetty heliumilla, joka voi olla vaarallista lähinnä hengitettynä suuria määriä. Armeniassa tilanne on ollut toinen, kun ilmapallot oli täytetty aivan väärällä seoksella.

Jerevanin kaupungissa järjestetyssä poliittisessa yleisötilaisuudessa jaettiin suuri määrä aivan tavallisen näköisiä ilmapalloja. Niiden saajat eivät kuitenkaan tienneet, että pallot oli täytetty heliumin sijaan räjähtävän vaarallisella vetykaasulla.

Yllättäen eräs palloista hajosi osuessaan tupakkaan, ja silmänräpäyksessä pallon sisältämä vety räjähti ja räjäytti mukanaan myös suuren joukon muita vetytäytteisiä ilmapalloja. Onnettomuudessa ja sitä seuranneessa paniikissa loukkaantui yhteensä 140 ihmistä, Sky News uutisoi. Tapaus tallentui myös videolle.