Sensuuri iski: Kirjastot kielsivät Fifty Shades of Grey -seksikirjan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvalloissa on viime aikoina menty varsin pitkälle nuorison varjelemiseksi liian seksuaaliselta materiaalilta. Tapaukset ovat kuitenkin lähinnä huvittaneet ulkomailla, koska samaan aikaan internet ja televisiosarjat suorastaan pursuavat rohkeaa seksuaalista sisältöä.

Nyt Floridassa on tehty samaan ilmiöön liittyvä päätös, sillä lukuisat sikäläiset kirjastot ovat päättäneet kieltää E.L. Jamesin kohutun menestyskirjan Fifty Shades of Grey. Kirjastot perustelivat päätöstään sillä, että kirja on pornografiaa eikä siksi sovi kirjastojen valikoimiin, New York Daily News uutisoi. Kirjastojen päätös on ihmetyttänyt, sillä samaan aikaan niiden valikoimissa on yhä esimerkiksi seksiasennoista kertova Kamasutra.

Välittömästi hitiksi ja myyntilistojen ykköseksi noussut kirjasarjan ensimmäinen osa kertoo avoimesti seksistä, mutta seksi on kuitenkin ollut monille liikaa. Kirjan väitetään saaneen sen lukeneet haluamaan enemmän seksiä. Fifty Shades of Grey on ollut niin iso hitti, että se pudotti taannoin Nälkäpeli-kirjan listan ykkössijalta.