Äitienpäivän lahja hankkimatta – vältä näitä hankintoja

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Äitienpäivää vietetään kuluvan viikon sunnuntaina. Perinteinen äitejä juhlistava päivä sisältää lasten ja lastenlasten toteuttamia mukavia yllätyksiä äideille. Lahjakatastrofien välttämiseksi Manolith-sivusto on listannut lahjaideat, joita kannattaa välttää tänäkin äitienpäivänä.

Äiti on luonnollisesti nähnyt elämää jo jonkin verran, kun on lapsensakin synnyttänyt. Iästä häntä tuskin silti kannattaa juhlapäivänään muistuttaa. Vaikka siis kaupasta löytyisikin sopivan hintainen ja tehokas ryppyvoide, se kannattaa jättää ostamatta, ettei tulisi lahjallaan pahoittaneeksi äidin mieltä.

Kodinkoneet ovat jokaisen äidin käyttötarvikkeita keittiössä. Niitä ei kuitenkaan tulisi ostaa äitienpäivälahjaksi, koska ne ovat tavallaan koko perheen käyttötavaroita. Lisäksi ne muistuttavat ikävistä arjen askareista, jotka on ainakin juhlapäivänä syytä unohtaa täysin.

Äidilläsi saattaa olla haaveita kunnon kohentamisesta, mutta hän ei ehkä halua vatsamakkaroistaan muistutusta juhlakakkua popsiessaan. Kuntosalin lahjakortti tai jumppavideo voi olla hyvä piristys jonain toisena päivänä. Anna hänelle mieluummin lahjakortti hemmotteluhoitoon, sillä jokainen tarvitsee aika ajoin hellimistä.

Kaikki itse tehty luonnollisesti lämmittää äidin mieltä, ja eräs perinteisimmistä lahjoista on hänelle itse valmistettu ateria. Juhla-ateria on lämmin ajatus, mutta ennen sen toteuttamista kannattaa miettiä riittävätkö omat kokkaustaidot äidin hurmaamiseen upealla aterialla. Jos kattilat tahtovat palaa pohjaan levyllä, varaa mieluummin pöytä äitisi lempiravintolaan.

Jokainen äiti rakastaa kukkia, ja ne voivat olla hyvä lisä onnittelukorttien ja kakun kera. Muista kuitenkin, että parhaimman maun kukkatervehdys jättää lahjan saajalle, kun se tehdään aidoilla kukilla. Tekokukkiin ei siis kannata satsata.