Huikea ylipaino: Pikkutyttö on liian lihava kävelemään

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Lasten ylilihavuus on herättänyt terveysasiantuntijat viime vuosina keskustelemaan ilmiöstä. Yhä useammat vanhemmatkin ovat huolissaan lastensa kiloista ja painontarkkailu saattaa alkaa jo hyvin nuorella iällä.

Nyt eräällä kiinalaisella äidillä saattaakin olla aihetta huoleen, kun tämän 1,5-vuotias tytär ei pysty painonsa vuoksi kävelemään. Epätoivoiset vanhemmat ovat kuljettaneet Dan Dan Lichaota erilaisilla asiantuntijoilla, koska 18-kuukautinen tyttö painaa hämmästyttävät 20 kiloa.

Lapsen lihavuus saattaa olla esteenä tämän normaalille kehitykselle, sillä lapsi ei pysty kilojensa vuoksi edes kävelemään. Sairaalatkaan eivät ole pystyneet selittämään tytön erikoista lihavuutta. Katso kuvat tästä.

Äidin mukaan lapsi oli normaalikokoinen syntyessään. Tyttö kuitenkin kasvoi nopeasti ja oli jo 1-vuotiaana 15-kiloinen pikkuneiti. Äidin mukaan lapsen suurella ruokahalulla voi olla tekemistä painonnousun kanssa. Pariskunnalla on myös 5-vuotias tytär, joka on normaalipainoinen.

– Dan Dan kasvoi nopeasti 1-kuukautisesta asti. Hänellä on iso ruokahalu, jokaisella aterialla hän syö suuren kulhon riisiä ja juo paljon vettä, kertoo äiti Feng Xiaochun The Sun -lehdelle.