Teinityttö sai ajokortin – ystävien henki heti vaarassa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Ajokortin saaminen merkitsee nuorelle usein uusia mahdollisuuksia, kun hän pääsee liikkumaan autolla itsenäisesti. Joissain tapauksissa kuitenkin näyttää siltä, että teini-ikäinen on saanut korttinsa liian aikaisin.

Näin kävi esimerkiksi 19-vuotiaan Katie Boughin kohdalla, joka ajokortin saatuaan vaaransi ystäviensä hengen holtittomalla ajamisellaan. Brittiläinen teini nimittäin ajoi ympäriinsä tiellä samalla, kun hänen kaksi ystäväänsä makasivat auton konepellillä. Bough samalla vielä kuvasi ajoa kännykällään.

Teini jäi kiinni vaarallisesta ajostaan, kun se tallentui valvontakameralle. Tapauksella oli myös silminnäkijöitä, jotka vahvistivat valvontakameran tiedot. Teinin arvellaan ajaneen tiellä noin 30 kilometrin tuntivauhtia. Viranomaisten mukaan tälläkin nopeudella hän silti vaaransi oman ja ystäviensä hengen.

Tyttö myönsi syyllisyytensä holtittomaan ajamiseen. Hänet tuomittiin kuudeksi viikoksi vankilaan ja 12 kuukaudeksi viranomaisten valvontaan. Tyttö menetti myös ajokorttinsa 12 kuukaudeksi ja sai 15 kuukauden ajokiellon. Hän maksoi 80 punnan eli 100 euron sakot kännykän kanssa ajamisesta.