Lehden kansikuva shokeeraa: Kolmevuotias poika imee äitinsä rintaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Suomalaiset äidit imettävät vauvojansa keskimäärin 7 kuukautta. Maailmalla on kuitenkin yleistynyt trendi, jossa äidit imettävät lapsiaan yhä pidempiä aikoja. Nyt eräs 26-vuotias amerikkalainen perheenäiti on noussut julkkikseksi, kun hän kertoi imettävänsä 3- ja 5-vuotiaita lapsiaan.

Jamie Lynne Grumet -niminen nainen shokeeraa nyt myös Time-lehden kansikuvassa, jossa nainen on kuvattuna kolmevuotiaan poikansa kanssa. Kuva on herättänyt erityisesti Yhdysvalloissa kohua, sillä siinä nähdään, miten jo isoksi varttunut poika imee äitinsä rintaa. Sitä ei pidetä kovin soveliaana.

Perheenäiti on itse kertonut saaneensa äidiltään rintamaitoa kuuteen ikävuoteen asti, ja hänestä onkin tullut pitkään kestävän imetyksen puolestapuhuja julkisuudessa.

– Imetyksestä tulee lämmin tunne. Se on kuin halaisit äitiäsi. Tunnet olosi turvalliseksi, rakastetuksi. Minulla oli hyvä itseluottamus lapsena, ja tiedän että se johtuu pitkään jatkuneesta imetyksestäni, kertoo Jamie Lynne Grumet Daily Mail -sivustolla.