Merenpohjasta löytyi hämmästyttävä otus?

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailman vesistöistä on rannoille ajautunut vuosittain otuksia, jotka joskus jäävät kokonaan tunnistamattomaksi. Ei ole mikään salaisuus, että merissä elää valtava joukko olentoja, joita ihmiskunta ei ole vielä koskaan tavannut.

Kuva: YouTube

Nyt eräässä sukellusoperaatiosa tallennettiin videolle materiaalia oudosta oliosta merenpohjassa. Otus näyttää videolla aavemaiselta vedessä kelluvalta ”lakanalta”. Sen voisi ajatella olevan jonkinlainen meduusan alkumuoto, ja myös tutkijat ovat samaa mieltä.

Kuva: YouTube

Tunnistamattomat merten otukset ovat aikoinaan synnyttäneet monia legendoja merihirviöistä. Kuuluisimpiin niistä kuuluvat myytit Loch Nessin hirviöstä ja Leviatanista. Alkujaan monet valaat ja jättiläiskalmarit saatettiin myös nimetä merihirviöiksi, kun lajien olemassaolosta ei vielä tiedetty mitään.