Valkoihoinen Miss Fiji menetti tittelinsä – rasismiskandaali paisuu

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuluvana vuonna maailmalla on nähty poikkeuksellisen paljon missiskandaaleja, joissa on riidelty esimerkiksi missin sukupuolenvaihdosta. Nyt Miss Fiji Torika Watters on menettänyt tittelinsä, koska hän oli muutaman kuukauden liian nuori.

Tapaukseen on liitetty myös rasismisyytöksiä, sillä tittelinsä menettänyt missi on valkoihoinen toisin kuin valtaosa saarivaltion kansalaisista. Torika Watters kuuluu siis maansa vähemmistöön. Kansalaiset ovatkin kritisoineet missiä vaalean ihonvärin ja vaaleiden hiusten takia, Fiji Times uutisoi. Myös missikisojen Facebook-sivuille ilmestyi runsaasti rasistisia vihaviestejä.

Missikisojen järjestäjät ovat kiistäneet rasismisyytökset, sillä heidän mukaansa missin ihonvärillä ei ole ollut merkitystä yllättävän ratkaisun kannalta. Sen sijaan järjestäjät ovat nostaneet esiin merkillisen säännön, jonka mukaan missin tulee olla iältään vähintään 16 vuotta ja 11 kuukautta. Watters on hieman tätä nuorempi. Uudeksi Miss Fijiksi valittiin tumma Koini Vakaloloma.