Hautajaiset pieleen – kuolleeksi julistettu heräsi eloon

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmalta on kantautunut tietoja useista tapauksista, joissa vainaja onkin yllättäen herännyt esimerkiksi ruumishuoneelta sen jälkeen, kun lääkäri on jo julistanut hänet kuolleeksi. Eräs vainaja on nyt yllättänyt surijansa, kun hän virkosi takaisin elävien kirjoihin juuri ennen omia hautajaisiaan.

Egyptiläisen Hamdi Hafez al-Nubdin hautajaiset eivät menneet aivan suunnitelmien mukaan, kun mies heräsikin henkiin ennen niitä. 28-vuotias tarjoilija oli saanut aiemmin työpaikallaan sydänkohtauksen, ja hänet julistettiin kuolleeksi. Surujuhlat saivat erikoisen käänteen, kun miehen kuolintodistusta allekirjoittamaan lähetetty lääkäri huomasi vainajan kehon olevan edelleen lämmin.

Perheenjäsenet olivat niin vakuuttuneita al-Nubdin menehtymisestä, että he olivat pesseet hänen kehonsa ja valmistelleet sen perinteiden mukaiseen islamilaiseen hautaamiseen. Lääkäri tarkisti miehen elintoiminnot ja tajusi hänen edelleen hengittävän. Hän elvytti nopeasti vainajan tajuihinsa. Al-Nubdin äiti pyörtyi onnesta, kun kuuli poikansa olevan hengissä. Perhe ei suinkaan peruuttanut hautajaisia, vaan piti sen tilalla juhlat kuolleista heränneen miehen kunniaksi.