HD-formaatit hämmentävät kuluttajia – Tätä tarkoittavat 1080p, 1080i ja 720p

Nettivideot Viihdeuutiset · Stara.fi

Jääkiekon MM-kilpailut ovat parhaillaan käynnissä Helsingissä ja Tukholmassa, ja monet suomalaiset odottavat parhaillaan kisojen päättymistä myös erään perinteisen syyn takia. Silloin alkavat nimittäin televisioiden alennusmyynnit.

Nykyisin lähes kaikki televisiot ovat teräväpiirtoa, mutta eri HD-formaatit ovat sekoittaneet kuluttajia jo vuosien ajan. Erityisen tärkeää kuvan laatu on esimerkiksi videokameroita ostettaessa, sillä videokameran laadun toivotaan riittävän mahdollisimman pitkälle myös tulevaisuuden tarpeisiin.

Nyt Technology Evangelist on julkaissut videona yksinkertaisen infopaketin eri HD-formaateista ja niiden keskinäisistä suhteista. Englanninkielisellä videolla kerrotaan lyhyesti ja selkeästi miten toisistaan eroavat esimerkiksi kuvaformaatit 720p, 1080i ja 1080p. Nyrkkisäännöksi todetaan, että näistä kolmesta 1080i on kuvanlaadultaan huonoin, 720p parempi ja 1080p paras.