Meneekö rusketuksesi överiksi? Katso varoittavat esimerkit tanoreksiasta

Lifestyle · Neea Jokinen

Moni suomalainenkin rakastaa auringonottoa ja siitä syntyvää rusketusta, mutta auringon alla paahtamisella on myös haittapuolensa. Ihosyövän riski voi nimittäin kasvaa, jos ei huolehdi esimerkiksi suojavoiteiden käytöstä. Auringonottamiseen voi myös jäädä koukkuun ja sitä kutsutaan tanoreksiaksi.

Kuva: Splash

Nyt verkossa on julkaistu varoittavia esimerkkejä tanoreksiasta. Oddee-sivuston kuvasarjaan on nimittäin niitetty yhteen kuvia henkilöistä, joiden rusketus on kaukana luonnollisuudesta. Katso kuvat tästä. Kuvakoosteessa nähdään muun muuassa viime aikoina julkisuudessa ryvettynyt solarium-äiti, eli tanning mom. Osa kuvien rusketuksista on tosin saatu aikaan myös rusketusvoiteilla.

Kuvissa nähdään myös muun muuassa iäkkäämpi naishenkilö, joka ottaa aurinkoa uima-altaalla. Nainen on paahtanut ihonsa tumman suklaan väriseksi, ja hänen ihonsa on ryppyinen. Kuvasarjassa nähdään myös eräs otos perheestä, jonka äidin rusketus on hyvin silmiinpistävä.