Joanna Johnson tuli kaapista: ”On aika elää täyttä elämää”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viime vuosina monet lähes koko elämänsä ajan seksuaalista suuntautumistaan piilotelleet tähdet ovat viimein ilmoittaneet asian rohkeasti julkisuudessa. Ilmapiiri on asialle nykyisin paljon myönteisempi kuin esimerkiksi vielä kymmenen vuotta sitten.

Kauniit ja rohkeat on yhdysvaltalainen saippuasarja, joka on nauttinut suurta suosiota myös Suomessa jo vuosien ajan. Joanna Johnson näyttelee sarjassa Karen Spencer -nimistä hahmoa, joka yrittää piilotella lesbouttaan muilta sarjan hahmoilta.

Nyt on selvinnyt, että itse näyttelijälläkin on jotain tunnustettavaa, sillä Johnson on viimein myöntänyt julkisesti oman lesboutensa. TV Guide -lehden haastattelussa tähti kertoo, että hänen nuoruudessaan oli vaikeampaa myöntää olevansa lesbo, koska julkisia roolimalleja ei ollut.

– Nykyään on roolimalleja, kuten Ellen. En ole niin kuuluisa kuin hän, mutta on tärkeä tehdä oma osansa. On aika elää täydellisen aitoa elämää, kertoo Joanna Johnson haastattelussa.

Tähti kertoi toivovansa, etteivät Kauniit ja rohkeat -televisiosarjan fanit pety kuullessaan näyttelijättären seksuaalisesta suuntautumisesta. Hän on elänyt jo vuosia parisuhteessa naisen kanssa. Johnson meni naimisiin vaimonsa Michelle Agnewin kanssa vuonna 2008.