Muslimijohtajalta tappotuomio räppärille – toimeenpanosta jättipalkkio

Ohhoh! Viihdeuutiset · Stara.fi

1980-luvulla maailmalla kohistiin Salman Rushdien kirjasta Saatanalliset säkeet. Kirjan johdosta Rushdielle määrättiin fatwa, eli islamilainen tappotuomio. Siitä saakka kirjailija on joutunut elämään pelossa ja pääasiassa myös piilossa. Nyt fatwa on annettu myös räppärille.

The New York Times -lehden mukaan suurajatollah Safi Golpayegan on määrännyt Saksassa nykyisin asuvalle iranilaissyntyiselle räppäri Shahin Najafille tappotuomion, jonka toimeenpanijalle on luvattu 100.000 dollarin jättipalkkio.

Fatwan perusteena on räppärin levy, jonka sisältö ja kansikuva rinnastetaan Iranissa jumalanpilkkaan. Saksalaiset viranomaiset ovat ottaneet fatwan tosissaan, eikä räppärin olinpaikkaa paljasteta. Artistin seuraava kiertue on samalla peruttu, mutta uran uskotaan kuitenkin jatkuvan.