Pomon seksipuheet menivät liian pitkälle – tarjoilijalle jättikorvaukset

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Yritykset pyrkivät menestymään erilaisin keinoin, joista jotkin ovat kyseenalaisia. Harva kuitenkaan menee niin pitkälle mainonnassaan kuin erään brittiläisen pubin pomo. Mies nimittäin joutuu maksamaan suuret korvaukset entiselle naistyöntekijälleen, jota vaati esittelemään rintojaan asiakkaille myynnin edistämiseksi.

Kathryn Broughton -niminen opiskelijatyttö työskenteli Rutland Arms -nimisessä pubissa opiskelujensa ohessa. Opiskelijoiden osa-aikaisista työpaikoista liikkuu kaikenlaisia kauhukertomuksia, ja Broughtonin tarina on yksi niistä. 21-vuotias nainen sai pomoltaan Andrew Stephensilta lempinimen ”pikkutissi”.

Mies myös kyseli usein 21-vuotiaalta työntekijältään, oliko tällä push-up -rintaliiveja yllä. Kun nainen ei vastannut kysymykseen, naimisissa oleva mies kehoitti häntä hankkimaan sellaiset. Pomo pyysi naista myös näyttäytymään työpaikallaan push-up -liiveissä, koska se toisi miehen mukaan ravintolaan lisää asiakkaita.

Naisen ollessa sairaslomalla pomo epäili hänen saaneen tartunnan seksitaudista ja määritteli tytön poikaystävän transvestiitiksi. Ujo Broughton työskenteli lähes kuuden kuukauden ajan Stephensin alaisena, ja koki koko tämän ajan seksuaalista häirintää työpaikalla.

Hän erosi erään ahdistavan illan jälkeen ja nosti oikeusjutun entistä pomoaan vastaan. Stephens luonnollisesti kielsi kaikki syytökset. Todisteet kuitenkin puhuivat puolestaan, ja Broughton voitti oikeusjutun. Nyt Stephens joutuu maksamaan opiskelijatytölle 10.000 puntaa eli 13.000 euroa korvauksia ahdistelustaan.