Suomalainen Insomnium keikoille Kiinaan ja Japaniin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Joensuulainen melodista metallia soittava Insomnium kiersi äskettäin 13 keikan verran valloittamassa brittejä Paradise Lost -yhtyeen kanssa. Nyt maailmanvalloitus jatkuu ensimmäistä kertaa Aasiassa.

Kiinalainen konserttipromoottori Xoundforce on kutsunut yhteyeen kahdelle keikalle. Yhtye soittaa Shanghaissa ja Pekingissä parin tunnin verran pääesiintyjänä, kun lämppärinä toimii saksalainen Krypteria. Japanissa Insomnium osallistuu Tokiossa järjestettävään Finland Festival -tapahtumaan, jossa esiintyvät myös kotimaiset metallikokoonpanot Swallow The Sun, Profane Omen ja Amoral.

– Onhan tämä mahtava tilaisuus, kun pääsee soittamaan Kiinaan ja Japaniin. Kukaan meistä ei ole tainnut käydä Aasiassa edes lomailemassa, joten koko porukka on tietenkin innoissaan reissusta, laulaja-basisti Niilo Sevänen kommentoi.

– Eurooppa on jo monta kertaa koluttu ristiin rastiin, mutta tässä kiertueessa on taas kunnon seikkailun makua. Kaikki vaikuttaa hyvin järjestetyltä molemmissa maissa, joten tällä hetkellä olo on luottavainen sen suhteen, että kaikki menee niin kuin pitääkin. Toivottavasti tämä kiertue on vasta alkusoittoa Insomniumin Aasian valloitukselle.