12-vuotias pelasti neljä sisarustaan tulipalosta: ”Hän on sankari”

Ohhoh! · Neea Jokinen

Maailmalla tulee aika ajoin ilmi tapauksia, joissa perheen pienimmät ovat pelastaneet vanhempansa varmalta kuolemalta neuvokkailla toimillaan. Nyt eräs amerikkalainen poika on saanut sankarin maineen, kun hän pelasti neljä sisarustaan perheensä palavasta talosta.

Seitsemänhenkisen perheen Floridan Miltonissa sijaitseva talo syttyi palamaan myrskyisenä yönä. Mahdollisesti salaman iskun kohteeksi joutunut omakotitalo oli ilmiliekeissä, mutta Justin Allen -niminen poika toimi päättäväisesti viikonloppuna tapahtuneen tulipalon keskellä.

12-vuotias poika nimittäin juoksi palavaan taloon peräti kolme kertaa pelastaakseen loukkuun jääneet nuoremmat sisaruksensa. Perheen Tiffanie-äidin mukaan hänen lapsensa muun muuassa potkaisi erään oven rikki, jotta hän sai Brooklyn-pikkusiskonsa ulos palavasta makuuhuoneesta. Lisäksi poika päästi ulos liekkimyrskystä heidän neljä koiraansa.

– Hän juoksi palavaan taloomme peräti kolme kertaa. Justin on perheemme pieni sankari, Tiffanie Jackson -niminen äiti kertoi The Pensacola News Journal -lehdelle.

Perheen lapset olivat yksin kotona tulipalon syttyessä. Heidän äitinsä oli nimittäin töissä yövuorossa ja lasten isäpuoli puolestaan matkoilla Missourissa. Justin-poika oli muun muuassa sytyttänyt myrsky-yönä kynttilöitä palamaan, kun heidän kotinsa sähköt menivät poikki. Palomiehet tutkivat parhaillaan rajun tulipalon syttymissyytä. Perheen koti tuhoutui palossa täysin ja he joutuvat muuttamaan sukulaistensa luokse.