Tappajakoirat kuriin – omistajille jopa vuosien vankilatuomioita

Ohhoh! · Stara.fi

Erityisesti pitbull-koirat ovat aiheuttaneet verenhimoisilla hyökkäyksillään vuosien aikana lukemattomia kuolemantapauksia, joista osa on tapahtunut myös Suomessa. Nyt Britanniassa nämä tappajakoirat halutaan kuriin kovaotteisella lakimuutoksella.

Jatkossa koiran omistaja joutuu lemmikkinsä edesottamuksista vastuuseen aikaisempaa helpommin ja rangaistuksetkin ovat merkittävästi rajumpia. Ihmisille tai eläimille vahinkoa aiheuttaneen koiran omistaja voi nimittäin saada hyvinkin pitkän vankilatuomion, Daily Mail uutisoi.

Puolen vuoden vankilareissu voidaan tuomita, mikäli koira aiheuttaa vahinkoa. Mikäli vahinko on kuitenkin poikkeuksellisen vakava, voidaan koiran omistaja tuomita jopa kahdeksi vuodeksi vankilaan. Lisäksi koirat määrätään lopetettavaksi aikaisempaa useammin.