Poliisit erehtyivät henkilöstä – heittivät 12-vuotiaan pojan putkaan

Ohhoh! · Neea Jokinen

Viime kuukausien aikana maailmalla on tullut ilmi jo useita tapauksia, joissa poliisit ovat pidättäneet lapsia muun muuassa kesken koulupäivän. Nyt eräs 12-vuotias poika joutui poliisien käsirautoihin Yhdysvaltojen Indianassa, kun poliisi erehtyi henkilöstä.

Jacob Magruder –niminen poika oli istunut kaupunkinsa poliisilaitoksen aulassa odottamassa perhettään. Pojan 17-vuotias isoveli oli pidätetty ja hänen vanhempansa olivat hakemassa vanhinta poikaansa poliisilaitokselta. Aulan penkeillä istunut Jacob-poika joutui kuitenkin hankaluuksiin ulkonäkönsä vuoksi, sillä häntä luultiin hänen isoveljekseen.

Vastaanottotiskillä työskennellyt nainen kertoi eräälle poliisille, että penkeillä istuva poika pitää pidättää. Poliisi meni Jacob-pojan luokse, pani tämän käsirautoihin ja vei hänet putkaan. Tapahtuneesta säikähtänyt poika joutui istumaan useiden minuuttien ajan putkassa ennen kuin poliisit huomasivat erehdyksensä.

Pojan vanhemmat säikähtivät, kun he eivät löytäneet lastaan poliisilaitoksen aulasta. Poika pääsi kuitenkin putkasta päästyään huolestuneiden vanhempiensa luokse. Vanhemmat kertoivat olleensa järkyttyneitä, kun heidän nuorin lapsensa kertoi joutuneensa kaltereiden taakse. Poliisi pyysi erehdystään anteeksi ja tapauksesta on aloitettu tutkimukset. Jacob Magruder kertoi, ettei hän halunnut vastustaa pidätystään, koska häntä on opetettu arvostamaan viranomaisia, WLFI-televisiokanava uutisoi.