Facebook aiheutti avioeron – mies ei suostunut vaihtamaan statustaan

Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Facebook-palvelun käyttö on saattanut monia pariskuntia eroon, kun esimerkiksi suhteen jompikumpi osapuoli on saanut selville kumppaninsa salasuhteen yhteisöpalvelun kautta. Nyt erään intialaisen naisen kerrotaan hakeneen avioeroa, koska hänen aviomies ei muuttanut päivittänyt Facebookin parisuhde-statustaan.

Aurangabadissa asuva 28-vuotias nainen suuttui aviomiehelleen, joka ei muuttanut Facebookin suhdestatuksekseen ”naimisissa”. Vaimo kertoi hakevansa avioeroa luottamuspuutteen takia. Nainen ei nimittäin pidä aviomiestään luotettavana, koska tämä ei ollut ilmoittanut naimisiinmenosta Facebook-profiilissaan.

Deccan Chronicle –lehden mukaan aviomies kertoi kaupunkinsa tuomioistuimelle, ettei hän ollut muistanut muuttaa profiilinsa suhdestatusta. Aviomies nimittäin kertoi olleensa häiden jälkeen niin kiireinen perheyrityksessään, ettei hän ollut ehtinyt käydä katsomassa Facebook-profiiliaan. Pariskunta ehti olla naimisissa kahden kuukauden ajan ennen kuin vaimo päätti hakea avioeroa.

Divorce Online –lakisivuston mukaan Facebook-palvelu oli viime vuonna kolmanneksi suurin syy avioeroihin. Sivuston mukaan yhä useimmissa avioerohakemuksissa mainitaan Facebook-palvelu. Lakisivuston johtaja Mark Keenan kertoi, että kyseinen yhteisöpalvelu voi ajaa sen käyttäjät helposti salasuhteisiin. Tilastojen mukaan viime vuonna lakifirmaan lähetettiin 5.000 erohakemusta, joista 33 prosentissa mainittiin Facebook-palvelu.