Järkyttävää kuvamateriaalia USA:n sikaloista – näin sianlihaa tuotetaan

Nettivideot Ohhoh! · Stara.fi

Tämä ei ole viihdeuutinen, eikä artikkelissa ole mitään viihteellistä. Sitä ei siksi ole myöskään julkaistu viihdeuutiset-kategoriassa. Toimitus katsoo, että video ja sen sisältö on tarpeen tuoda lukijoiden tietoon. Videota ei suositella herkimpien katsottavaksi.

Suomessa päätyi taannoin julkisuuteen videomateriaalia, joka osoitti suomalaisten sikatilojen olosuhteiden olevan pahimmillaan suorastaan karmaisevia. Nyt vielä rajumpaa materiaalia on julkistettu myös Yhdysvalloissa, jossa tutkittiin sikäläisten sikatilojen olosuhteita. Verkossa julkaistulla videolla nähdään millaisissa olosuhteissa amerikkalaisten ruokapöytiin ja erityisesti Tyson-yhtiön tuotteisiin tuotetaan sianlihaa.

Videon perusteella itse kukin voi miettiä uudelleen suhdettaan sianlihaan.

Suomalaisten sikaloiden olosuhteisiin voi tutustua verkossa Sikatehtaat.fi -verkkosivuilla, jossa on julkaistu aktivistien kuvaamaa materiaalia. Videoita kuvanneita henkilöitä joutui taannoin oikeuteen vastaamaan raskaisiin syytteisiin, mutta heidät todettiin kuitenkin syyttömiksi. Samalla oikeus katsoi, että verkkosivuilla oleva materiaali ei ole valheellista. Oikeutta Eläimille on jatkanut tiedottamista eläinten huonosta kohtelusta suomalaisilla sikatiloilla.

– Ihmiset sulkevat mielellään silmänsä tällaiselta asialta, joka vaatisi muutoksia omassa kuluttamisessa ja elämäntavoissa. On tärkeää tuoda näitä asioita julkisuuteen. Tehotuotantotiloilta julki tulleiden kuvien jälkeen emme voi enää yhteiskuntana vedota tietämättömyyteen, vaan meidän on pohdittava uudelleen suhdettamme eläimiin, Karry Hedberg kommentoi oikeuden tuomion jälkeen.