Skandaali: Facebook sensuroi vammaisen lapsen valokuvat

Ohhoh! · Stara.fi

Facebook meni tällä viikolla viimein pörssiin, mutta osake ei onnistunut nousemaan ensimmäisenä päivänä juurikaan listautumishintaa korkeammaksi. Samaan aikaan yhteisösivusto teki karun päätöksen eräälle perheelle. Palvelu nimittäin sensuroi vastasyntyneen vammaisen Grayson-pojan valokuvat.

Grayson James Walker syntyi 15. helmikuuta, jolloin hänen huomattiin kärsivän sairaudesta, joka on estänyt aivoja kehittymästä. Patrick ja Heather Walker saivat kuulla sairaudesta raskauden aikana, mutta he päättivät synnyttää lapsen. Tämä siitä huolimatta, että he tiesivät lapsen elävän vain muutaman tunnin ajan synnytyksen jälkeen.

Heather Walker jakoi tuntemuksiaan myös muille verkossa, jotta hänen kohtalonsa voisi auttaa jatkossa muita vastaavaan tilanteeseen joutuvua. Synnytyspäivänä Now I Lay Me Down To Sleep -niminen hyväntekeväisyysjärjestö lähetti ammattikuvaajan paikalle, jotta lapsesta saataisiin muistoksi mahdollisimman hyvät valokuvat. Sairaalan hoitajat ottivat lapsesta käsi- ja jalkavalokset muistoksi vanhemmille.

Kuva: Crystal Brisco

Viime viikolla Heather päätti viimein julkaista edesmenneen lapsensa valokuvat Facebookissa. Hän joutui tyrmistymään, kun palvelu poisti valokuvat ja asetti äidin profiilin vuorokaudeksi käyttökieltoon. Facebook ilmoitti poistaneensa kuvat niiden ”sisällön takia”. Nyt perheenäiti hämmästelee Radar Onlinen haastattelussa kuinka palvelussa voidaan julkaista lähes alastonkuvia, mutta vammaisen vauvan kuvat ovat kuitenkin liikaa. Facebookin sensuroimat valokuvat löytyvät perheen blogista tästä linkistä.