Mieheksi syntynyt kohumissi ei menestynyt – finaalipaikka jäi haaveeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Missimaailmaa on kuluneen kevään aikana kuohuttanut tapaus, jossa kanadalainen kaunotar kisasi Miss Universe Canada -kilpailuissa. Hän oli 23-vuotias Jenna Talackova, joka oli syntynyt mieheksi ja sittemmin vaihtanut sukupuoltaan. Eilen kisattiin missikisan finaali.

Kanadan kauneimman naisen titteli ei lopulta päätynyt Jenna Talackovalle. Hän selvisi kyllä 12 kauneimman joukkoon, mutta viiden kauneimman finaaliin hän ei enää päässyt mukaan. Voiton vei 26-vuotias Sahar Biniaz, joka edustaa Kanadaa joulukuussa järjestettävissä Miss Universe -kisoissa.

Aiemmin Talackova diskattiin kisasta, koska sääntöjen mukaan siihen saavat osallistua vain naiseksi syntyneet. Asiasta syntyneen kohun seurauksena missiorganisaatio harkitsi tapausta uudelleen ja antoi Talackovan osallistua kisaan.

Miss Universum -kilpailun oikeudet omistaa liikemies Donald Trump. Kilpailu on saanut Jennan tapauksen tiimoilta noottia homojen ja lesbojen tasa-arvoa ajavalta GLAAD-järjestöltä, jonka mukaan missiorganisaation tulisi ottaa mallia esimerkiksi olympiakisoista, joiden järjestäjät eivät syrji transsukupuolisia.