Vainukoiran annettiin poikkeuksellinen tehtävä: ”Äärimmäisen vaikea löytää”

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Viime vuosina ympäristönsuojeluun ja luonnon hyvinvointiin liittyvät aiheet ovat herättäneet ihmisten kiinnostuksen. Harva silti aavistaa, että koiratkin voivat kantaa huolta muista eläinlajeista. Nyt eräs brittiläinen vainukoira on herättänyt ihastusta julkisuudessa, kun se pelastaa kimalaisia hajuaistinsa avulla.

Rhodesiankoira auttaa omistajaansa Graham Robertsia löytämään vaikeissa paikoissa olevat kimalaisen pesät luonnosta. 11-kuukautinen Ted-koira nuuskii metsässä ja löytää kimalaisten pesät helposti. Roberts varmistaa tämän jälkeen, että kimalaisten elinolosuhteet ovat kunnossa.

– Ted ei riko koskaan pesiä, vaan näyttää minulle vain niiden paikan. Kimalaisten pesiä on äärimmäisen vaikea löytää, koska niiden yhdyskunnat ovat hyvin pieniä. Valitsin Tedin apurikseni, koska hän on hyvin älykäs ja jaksaa kulkea haistelemassa pesiä vaikka koko päivän, kertoo Graham Roberts Daily Mail -sivustolle.

Robers kuvailee kimalaisten pesien hajua pistäväksi ja vertaa sitä hunajapurkin ja homehtuneen vahapaperin hajuun. Miehen mukaan koiran työ on äärimmäisen tärkeää, koska kimalaiset tekevät niin suuren osan kasvien hedelmöittämistyöstä. Kimalaisten suurimpia uhkia luonnossa ovat tuholaismyrkyt ja luontoa turmelevat maanviljelytavat.