Googlen johtaja yllätti: ”Irroittakaa katseenne ruuduista!”

Viihdeuutiset · Meri Pulkkinen

Nykyään on yleistä, että internetiä ja sen sosiaalisia palveluita käytetään lähestulkoon koko ajan tietokoneiden, älypuhelimien ja taulutietokoneiden avulla. Tämä on herättänyt keskustelua laitteiden kanssa vietetyn ajan lisääntymisestä. Nyt myös Googlen johto on kommentoinut tilannetta.

Googlen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt on kertonut valmistuville oppilaille pitämässään puheessa Bostonin yliopistossa, kuinka laitteet olisi hyvä sulkea yhdeksi tunniksi päivässä, Daily Mail -lehti kertoo. Yliopistolla kunniatutkintoa vastaanottamassa ollut Schmidt painotti, kuinka tärkeää on välillä sulkea kaikenlaiset tekniset laitteet.

– Irroittakaa katseenne ruuduista ja katsokaa rakastamaanne ihmistä silmiin, Schmidt neuvoo opiskelijoita.

Scmidt kehottaakin opiskelijoita käymään kunnollisia, perinteisiä keskusteluja. Mies myös painottaa teknologian vaikutuksia nykynuorten tulevaisuuteen. Hänen mukaansa sosiaalinen media tuleekin olemaan oleellinen osa esimerkiksi työnhakua.

Viime aikoina keskustelua ovat herättäneet tutkimustulokset, joiden mukaan iPadin kaltaisten laitteiden liiallinen käyttö voi vaikuttaa henkiseen sekä fyysiseen hyvinvointiimme. Esimerkiksi yli neljän tunnin päivittäinen laitteiden käyttö lisää sydänkohtauksen saamisen riskiä 113 prosentilla verratuna niihin, jotka viettävät aikaa laitteiden parissa alle kaksi tuntia päivässä.