Näin Kanadassa: Järkyttävä joukkotappelu keskeytti ottelun

Ohhoh! · Stara.fi

Jääkiekon MM-kilpailut saatiin eilen päätökseen kuluvalta vuodelta, eikä Suomen suoritus kisoissa juuri häikäissyt. Taannoisesta Suomi – Kanada -ottelusta jäi tappion lisäksi monille mieleen kanadalaisten herkkä liipasinsormi väkivaltaan.

Nyt verkossa leviää raju videotallenne kahden kanadalaisen lacrosse-joukkueen välisestä ottelusta, jossa nyrkki alkoi yllättäen heilua enemmän kuin tarpeeksi ja ottelu muuttui viihteestä väkivallaksi. Videosta muotostui nopeasti nettihitti, joka on katsottu jo yli miljoona kertaa.

Jääkiekkoa pidetään viihteenä, johon tietynasteinen väkivalta kuuluu kontaktilajin nimissä. Monet ovat kuitenkin asiasta toista mieltä, sillä laillistettua tappelemista ei katsota hyvällä. Mitä mieltä sinä olet väkivallasta joukkuelajien otteluissa? Kuuluvatko tappelut lajeihin, vai tulisiko ne pyrkiä karsimaan kovilla rangaistuksilla kokonaan pois?