YLE kummastutti: Kuolinuutisen taustalla soi Stayin’ Alive

Ohhoh! · Stara.fi

Viikonloppuna viihdemaailma sai jälleen uuden suru-uutisen, kun vuosien ajan syövän kanssa taistellut discomusiikin legenda Robin Gibb menehtyi. Tänään aamulla asiasta uutisoitiin myös Yleisradion televisiouutisissa. Uutisointi kuitenkin hämmensi monia katsojia.

TV1-kanavalla kello 07.30 esitetyssä uutislähetyksessä kerrottiin Bee Gees -yhtyeen tähden kuolemasta, mutta uutisjutun taustamusiikki aiheutti joissain katsojissa närää. Taustalle oli nimittäin valittu yhtyeen suurin hittikappale Stayin’ Alive, jonka sanoma katsottiin sopimattomaksi discotähden kuolemasta kertovaan uutiseen. Kappalevalintaa on tänään ihmetelty erityisesti sosiaalisessa mediassa.

The Bee Gees lukeutuu yhä maailmanhistorian suosituimpiin discoyhtyeisiin. 62-vuotias Gibb oli ennen kuolemaansa pitkään sairaalahoidossa, sillä hänellä havaittiin muutama vuosi sitten sekä maksa- että paksusuolensyöpä. Discolegendan terveydentilasta kuultiin vielä viime kuussa hyviä uutisia, kun Robin Gibb heräsi koomasta vastoin lääkäreiden odotuksia. Lauantaina terveys petti kuitenkin lopullisesti ja pitkä taistelu syöpää vastaan päättyi.

Vuonna 1958 perustettu The Bee Gees teki vuonna 1977 discomusiikin historiaa Saturday Night Fever -elokuvan myötä, sillä yhtye levytti elokuvaan useita discomusiikin ikivihreitä klassikoita. Niistä Stayin Alive, Night Fever ja How Deep Is Your Love viitoittivat discomusiikin tulevaisuutta ja soivat yhä edelleen päivittäin sekä discoissa että radioaalloilla. Kaikki kolme kappaletta nousivat aikoinaan Yhdysvaltojen singlelistan ykkösiksi. Elokuvan soundtrack myi 15-kertaista platinaa ja pysyi Yhdysvaltojen albumilistalla huikeat 120 viikkoa.