Opettajan uhkasi oppilasta pidätyksellä – raivokohtaus äänitettiin

Nettivideot Viihdeuutiset · Neea Jokinen

Yhdysvalloissa kohistiin aiemmin tässä kuussa, kun maan presidentti Barack Obama kertoi kannattavansa homoliittoja. Sittemmin hänen suosionsa on noussut selvästi etenkin seksuaalivähemmistöjen keskuudessa.

Yhdysvaltojen seuraava presidentti valitaan kuluvan vuoden lopussa, ja ehdokkaat työskentelevät parhaillaan vaalikampanjoidensa parissa. Nyt erään amerikkalaisen lukio-opettajan kerrotaan uhkailleen oppilastaan. Pohjois-Carolinan Rowan-lukiossa työskentelevä opettaja nimittäin kielsi oppilastaan puhumasta pahaa Yhdysvaltojen presidentistä Barack Obamasta pidätyksen uhalla.

Opettajan mukaan oppilas ei saa puhua negatiiviseen sävyyn Obamasta, mutta sen sijaan republikaanien ehdokasta Mitt Romneyta saa haukkua. Opettajan raivokohtaus alkaa videolla ajassa 1:35.

Salisbury Post -lehden mukaan teini-ikäinen oppilas oli ajautunut sanaharkkaan naisopettajan kanssa tulevista presidentinvaaleista. Lukiolainen oli muun muuassa kritisoinut opettajaa siitä, että tämä ei anna oppilaidensa kertoa omia mielipiteitään. Opettajan ja oppilaan välinen kiistely ikuistettiin videolle, joka julkaistiin nopeasti verkossa tapahtuneen jälkeen.

– Tämä tapaus on hyvä opetus siitä, että opettajien kannattaa pysähtyä miettimään vuorovaikutusta opiskelijoidensa kanssa, koululautakunnan edustaja Rita Foil kertoi lehdelle.