Bee Gees -tähti Robin Gibb on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

The Bee Gees lukeutuu yhä maailmanhistorian suosituimpiin discoyhtyeisiin. Äskettäin yhtyeen miljoonat fanit saivat suru-uutisen, sillä discotähti Robin Gibbin kerrottiin vajoneen vakavan sairauden takia koomaan. Nyt muusikko on menehtynyt syöpään.

62-vuotias Gibb oli pitkään sairaalahoidossa, sillä hänellä havaittiin muutama vuosi sitten sekä maksa- että paksusuolensyöpä. Discolegendan terveydentilasta kuultiin vielä viime kuussa hyviä uutisia, kun Robin Gibb heräsi koomasta vastoin lääkäreiden odotuksia. Lauantaina terveys petti kuitenkin lopullisesti ja pitkä taistelu syöpää vastaan päättyi. Asiasta kertoi yhtyeen tiedottaja Doug Wright.

Vuonna 1958 perustettu The Bee Gees teki vuonna 1977 discomusiikin historiaa Saturday Night Fever -elokuvan myötä, sillä yhtye levytti elokuvaan useita discomusiikin ikivihreitä klassikoita. Niistä Stayin Alive, Night Fever ja How Deep Is Your Love viitoittivat discomusiikin tulevaisuutta ja soivat yhä edelleen päivittäin sekä discoissa että radioaalloilla. Kaikki kolme kappaletta nousivat aikoinaan Yhdysvaltojen singlelistan ykkösiksi. Elokuvan soundtrack myi 15-kertaista platinaa ja pysyi Yhdysvaltojen albumilistalla huikeat 120 viikkoa.