Uutinen vuodelta 2004: ”Jo sadat ovat rekisteröityneet Facebookiin”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook oli viime viikolla kovasti otsikoissa, kun yhtiö listautui pörssiin ja yhtiön perustaja meni yllättäen heti sen jälkeen naimisiin. Samalla monet ovat palanneet ajassa taaksepäin muistelemaan Facebookin alkuaikoja.

Tuskin palvelun perustajatkaan osasivat uneksia vuonna 2004, että sivusto olisi joskus 100 miljardin dollarin arvoinen kultakimpale. Harvardin sisäiseksi hakemistoksi helmikuussa 2004 perustetulla TheFacebook.com -verkkosivustolla oli muutamassa päivässä jo 650 rekisteöitynyttä käyttäjää.

– Olen aika iloinen tämän hetken käyttäjämäärästä. Palvelun luonne on sellainen, että se paranee mitä enemmän käyttäjiä sillä on, Mark Zuckerberg kertoi The Harvard Crimson -lehdelle.

Arkistojen kätköistä löytyy yhä edelleen lehden samainen artikkeli, jossa Mark Zuckerberg kertoo odottavansa, että palvelu rikkoo pian 900 käyttäjän rajapyykin ja kertoo kuinka paljon sivusto on aiheuttanut kiinnostusta.

– Kaikki ovat puhuneet paljon Harvardin sisäisestä Face Bookista. On jännää, että yliopistolta sellaisen tekemiseen menee pari vuotta, ja minä voin tehdä paremman viikossa.